Pogosta vprašanja

V: Kaj je Fundacija za ustvarjalne mlade?
O: To je enoletni podporni program, ki mladim, ki želijo udejanjiti svoje projekte pomaga s štipendijo, mentorstvom in kontakti.

V: Kako deluje podpora Fundacije?
O: Vsi prejemniki podpore eno leto prejemajo mesečno štipendijo, dodeljen jim je osebni mentor, povežemo jih s tistimi posameznicami in posamezniki, ki jih potrebujejo za izpeljavo njihovega projekta, ter za njih organiziramo izobraževanja.

V: Koliko mladim vsako leto pomagate?
O: Vsako leto izberemo 10 mladih.

V: Kakšna je starostna omejitev za prijavo?
O: Najraje podpremo mlade, ki šele zaključujejo srednjo šolo. Naša zgornja starostna meja je 20 let.

V: Od kdaj do kdaj traja program?
O: Naš program traja skozi šolsko leto 2018/19, od oktobra do junija.

V: Kakšen je prijavni postopek in kdaj je rok za oddajo prijave?
O: Na spletni strani izpolni prijavni obrazec. Izbrane kandidate bomo povabili na razgovor in nato do konca oktobra izbrali letošnje prejemnike. Rok za oddajo prijave je 15. september.

V: Ali moram za prijavo že imeti ustanovljeno podjetje?
O: Lastno podjetje ali izdelan končni produkt ni pogoj, a kandidati bodo morali pokazati oprijemljiv napredek pri razvoju njihovih idej.

V: Je Fundacija namenjena samo podjetnikom?
O: Ne. Verjamemo, da bo veliko prejemnikov naše podpore podjetnikov, a zagovarjamo pogled, da se podjetnost izkazuje tudi z ustanovitvijo nevladne organizacije, uresničitvijo umetniškega projekta ali na kak drug način. Iščemo mlade, ki delajo na zanimivih projektih, ki imajo potencial za veliko rast.

V: Se moram prijaviti z ekipo?
O: Ne. O vsakemu prejemniku se odločamo individualno. Verjamemo, da si bo večina prejemnikov podpore v prihodnjem letu tudi z našo pomočjo sestavilo ekipo. Tudi če na tvojem projektu delaš z ekipo, se prijavi sam/a.