O NAS

O FUNDACIJI ZA USTVARJALNE MLADE

Fundacijo za ustvarjalne mlade je leta 2018 skupaj z desetimi uglednimi slovenskimi podjetji ustanovil mladinski podjetniški peskovnik Ustvarjalnik. Namenjena je najbolj izstopajočim mladim v Sloveniji, ki so že v srednji šoli s svojimi projekti dosegli vidne uspehe in si zaslužijo podporo, da izkoristijo vse svoje potenciale. Prejemniki podpore fundacije za obdobje enega leta prejmejo mesečno štipendijo, mentorsko ekipo in vso potrebno podporo, da svoje ambiciozne projekte udejanjijo.

Če si želiš nadaljevati svojo izobraževalno pot tako, da uresničiš svojo najbolj ambiciozno idejo, beri dalje.

NAŠ PROGRAM

Finančna sredstva so nujno potrebna za vsako ambiciozno idejo, a zavedamo se, da je to samo delček sestavljanke. Za resničen uspeh je še bolj pomembno, da smo obdani z ljudmi, ki verjamejo v naše zamisli in so pripravljeni pomagati, da jih uresničimo. Naša podpora traja leto dni.

IZOBRAŽEVALNI VIKEND

Vsi prejemniki podpore se enkrat na leto zberejo na intenzivnem trodnevnem izobraževanju, kjer pod vodstvom najbolj cenjenih gospodarstvenikov in mentorjev začrtajo pot do uspeha.

INDIVIDUALNO MENTORSTVO

Vsakemu prejemniku podpore dodelimo mentorja, ki mladi osebi pomaga pri razvoju njenega projekta. Fundacija upravlja z mentorsko mrežo nekaterih najvidnejših gospodarstvenikov in strokovnjakov v državi in širše.

DEMO DAN

Naše leto se zaključi z javno predstavitvijo projektov mladih pred občinstvom ključnih odločevalcev, vlagateljev in javnih osebnosti. Dogodek predstavlja odskočno desko za njihovo bodočo karierno pot.

V ČEM SMO DRUGAČNI

MESEČNA ŠTIPENDIJA ZA
IZVEDBO PROJEKTA

Tvoja štipendija je nepovratna. Dokler razvijaš svojo poslovno idejo ti ne postavljamo nikakršnih omejitev, kako jo porabiš. Fundacija si ne jemlje nikakršnega deleža od tvojega projekta.

POMOČ PRI
IZGRADNJI EKIPE

Vemo, da ni mogoče vsega narediti sam. Če potrebuješ programerje ali prodajalce, ti prek naših kontaktov pomagamo navezati stik s tistimi, ki jih potrebuješ za izvedbo tvojega projekta.

TESNO POVEZANA
SKUPNOST

Vsi prejemniki podpore so mlajši od 20 let, a so kljub temu že dosegli zavidljive uspehe. Obdali te bomo s skupino somišljenikov, ki iz lastne izkušnje razume, kako izgleda, ko se odločiš podati na pot brez zemljevida.

POMOČ PRI PRIDOBIVANJU
ZAGONSKIH SREDSTEV

Zelo verjetno bo tvoj projekt zahteval finančno podporo. Predstavili te bomo vlagateljem, sponzorjem in drugim, ki ti lahko pomagajo do sredstev za izvedbo tvoje ideje.

IZDATNA MEDIJSKA
PODPORA

Lažje je začeti, če te ljudje poznajo. Vsem prejemnikom fundacije zagotovimo medijsko izpostavljenost za projekte, kadar je to potrebno.

NAJBOLJ AKTUALNO
ZNANJE

Na naše dogodke vabimo najbolj cenjene strokovnjake iz različnih področij, ki iz prve roke svetujejo, kako izpeljati ambiciozne projekte.

PROFIL PREJEMNIKA PODPORE FUNDACIJE

Ne zanimajo nas ocene v šoli, temveč tvoji dosedanji dosežki. Prijavi se, če imaš ambiciozno idejo, morda ustanavljaš svoje podjetje, družbeno koristen projekt, znanstveno raziskavo ali karkoli drugega, kar lahko pozitivno vpliva na svet v katerem živimo. Ambicioznost in vztrajnost sta najpomembnejši lastnosti, ki jih iščemo.

Pričakujemo, da bomo mladim pomagali z odskočno desko v svet: tako, da bodo za svoj projekt pridobili dovolj sredstev, da postane njihov poklic, ali tako, da jim pomagamo do vpisa (in pridobitve štipendije) za vrhunsko univerzo doma ali v tujini.

Fundacija za ustvarjalne mlade je neprofiten projekt, ki ga izvaja društvo U-Mentor, društvo mentorjev podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik.
Društvo U-mentor, društvo za spodbujanje podjetnosti mladih, Tobačna ul. 5, 1000 Ljubljana